ساخت استخر
اگر اکنون در حال مشاهده این صفحه هستید، احتمالا قصد ساخت استخر شخصی خود را دارید. استخر چهارفصل که بتواند در تمام روزهای سال از آن استفاده کرد. گروه مهندسین استخرچی با تجربه بیش از 10 سال در زمینه ساخت انواع استخر (پیش ساخته، بتنی، شیشهای، روباز و …) آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هست.
در این صفحه شما را با مراحل اصلی ساخت استخر، به همراه قیمت، هزینه و زمان مورد نیاز برای طراحی و ساخت استخر خانگی آشنا خواهیم کرد.
ایده برای ساخت استخر؛ مشاهده جذابترین طرحهای استخر!
اولین اقدام برای ساخت استخر، انتخاب طرح استخر است؛ طرح دلخواهی که بتواند با سلیقه، شرایط خانه ویلایی و بودجه شما سازگار باشد.
با انواع استخر خانگی آشنا شوید!
ساخت استخر بتنی
برای ساخت استخر با طرح، ابعاد و سیستمهای مختلف دلخواه، استخر بتنی میتواند بهترین انتخاب برای شما باید. این نوع از استخرهای شنا خانگی، بسیار پرطرفدار و رایج است که هزینه نهایی ساخت آنها به ابعاد، سیستمهای مختلف تصفیه، نورپردازی و گرمایشی بستگی دارد.
میانگین هزینه ساخت استخرهای بتنی حدود 170 میلیون تومان است. اگر این نوع استخرها برای شما جذابیت بیشتری دارند، میتوانید مراحل ساخت آنها را در صفحه ساخت استخر بتنی مشاهده کنید.
ساخت استخر فایبرگلاس
برای راحتی کار طراحی و احداث استخر در منازل، استخرهای از پیش ساخته شده و آماده نصب، تولید شدهاند که هزینه نسبتا کمتری نسبت به استخرهای بتنی دارند. در این حالت تنها لازم است طرح دلخواه خود را از بین استخرهای آماده انتخاب کنید!
نقطه ظعف اصلی که این مدل استخرها دارند، ابعاد ثابت و غیرقابل تغییر آنهاست. البته اگر استخری که در نظر دارید در ویلا خود داشته باشید، سایز خیلی بزرگی نداشته باشد. هزینه نهایی ساخت ان نوع از استخرها، حدود 140 میلیون تومان میباشد.
شما عزیزان میتوانید با مشاهده صفحه استخر پیش ساخته فایبرگلاس، از انواع طرح این نوع استخرهای آماده، به همراه قیمت و هزینه ساخت، مطلع شوید.
ساخت استخر شیشه ای
لوکس ترین و گران قیمت ترین نوع استخر خانگی، از جنس شیشه هستند. استخرهای شیشه ای برخلاف تصور بسیاری از افراد، بسیار مستحکم و ایمن هستند. شیشه هایی که در این نوع استخرها استفاده میشود، از نوع چند لایه و ضخیم میباشند که وزن بسیار بالایی دارند.
البته استخر شخصی شما میتواند تمام شیشه ای، کف شیشه ای یا بعضی از مناطق دیواره آن شیشه ای و شفاف باشد؛ برای انتخاب طرح دلخواه خود در ساخت این نوع استخرها، دستتان کاملا باز است!
سوالات متداول
هزینه ساخت استخر چقدر است؟
بسته به نوع استخر، نوع تجهیزات و مصالح مصرفی، ابعاد استخر و دیگر فاکتورها، قیمت تمام شده ممکن است متفاوت باشد اما به طور معمول برای استخرهای بتنی بین 170 تا 210 میلیون تومان و برای استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس حدود 120 تا 140 میلیون تومان میباشد.
بهترین نوع استخر کدام است؟
انتخاب نوع استخر به ابعاد مورد نیاز شما و بودجه کلی شما برای ساخت استخر بستگی دارد. در صورتی که قصد دارید با هزینه کمتر استخری شیک داشته باشید، استخرهای پیش ساخته فایبرگلاس میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد.
تیم استخرچی در چه مناطق و شهرهایی پروژه های اجرای استخر را برعهده میگیرد؟
متخصصین استخرچی در بیشتر استان ها و شهرهای کشور مشغول به ارائه خدمات احداث انواع استخر و موتورخانه است. برای اطلاع دقیق تر از خدمات ما، با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.
آیا ساخت و اجرای استخر در خانه نیازمند مجوز است؟
بله! بعد از طراحی و جانمایی استخر لازم است قبل از ساخت آن، مجوزهای لازم از مراجع مربوطه گرفته شود. در ساخت استخرهای عمومی لازم است مجوز ساخت از سازمان تربت بدنی اخذ شود اما برای ساخت استخر خصوصی لازم است به شهرداری مراجعه کنید.
به دنبال تیم متخصص برای ساخت استخر شخصی خود هستید؟
استخرچی با تجربه نزدیک به دو دهه در زمینه طراحی و اجرای استخر روباز و سرپوشیده در سراسر ایران و به عنوان یکی از برترین پیمانکاران ساخت استخر، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است!
علی باقری مشاور و مجری ساخت استخر
آدرس: تهران، سعادت آباد، میدان کاج، ساختمان میلاد کاج، طبقه چهارم واحد 409
فیلم ساخت استخر
در این ویدئو میتوانید مراحل ساخت استخر را مشاهده کنید. مراحلی همچون گودبرداری، لوله کشی و کابل کشی استخر، قراردادن کاسه استخر و آماده سازی محیط پیرامون استخر، در این فیلم قابل مشاهده است.
اجرای استخر در پارکینگ
بسیاری از افراد به دنبال ساخت استخر شخصی خود در پارکینگ هستند، برای بعضی از منازل بهترین مکان و یا شاید تنها مکان مناسب برای ساخت استخر، پارکینگ باشد. مهندسین استخرچی به عنوان یکی از با تجربه ترین تیم های پیمانکاری در این زمینه میتواند انواع پروژه اجرای استخر در پارکینگ و طبقات را بر عهده بگیرد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه و یا پرسش سوالات خود لطفا با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید!
ساخت استخر در باغ
بیشترین نوع از استخرهای ساخته شده در باغ، پیش ساخته فایبرگلاس و بتنی است. اگر صاحب باغ هستید و قصد دارید در آن استخر شخصی خود را داشته باشید، تنها کافی است طرح ذهنی خود را به متخصصین استخرچی نشان دهید و یا جهت مشاوره رایگان تلفنی ساخت استخر، با شماره های زیر تماس بگیرید!
استخر سرپوشیده
بزرگترین مزیت استخرهای سرپوشیده این است که در هر ساعتی از روز و هر فصلی از سال که بخواهید، میتوانید شنا کنید. حتی اگر ساعت 12 نیم شب در فصل زمستان اراده کنید، میتوانید چراغ ها را روشن کنید و از شنا کردن در استخر خود لذت ببرید، در حالیکه بیرون از محوطه، برف در حال بارش است.
هزینه احداث استخر سرپوشیده
برای ساخت این نوع از استخرها، علاوه بر هزینه ساخت استخر، لازم است هزینه مکان یا محوطه ای که استخر در آن جا قرار است احداث شود، باید مدنظر قرار گیرد. با این وجود، هزینه ساخت استخرهای سرپوشیده به مراتب بالاتر از استخرهای روباز خواهد بود.
مراحل ساخت استخر ⇐ مدت زمان انجام
هزینه ساخت استخر بتنی: 170 تا 210 میلیون تومان
شماره مرحله | عنوان مراحل اجرایی | مدت زمان انجام (روز) |
---|---|---|
1 | خط کشی نقشه ساخت استخر | 1 |
2 | شروع عملیات گود برداری | 2-7 |
3 | مرحله تسطیح، تراز و بلوک چینی | 1-3 |
4 | بتن ریزی کف و دیواره | 2-3 |
5 | استراحت و تست بتن | 4-7 |
6 | آرماتوربندی | 2-4 |
7 | مرحله لوله کشی و کابل کشی | 2-3 |
8 | مرحله آب بندی | 1-2 |
9 | کاشی کاری و نصب اقلام کاسه | 4-7 |
10 | نصب و راه اندازی تجهیزات موتورخانه | 4-7 |
1. چیدمان و طراحی استخر
در این مرحله با توجه به تایید طرح توسط کارفرما ابعاد و اندازه های واقعی در محل پروژه پیاده سازی می شود. این خطوط معمولا با اندازه اصلی که در تمام شده کار هست کمی تفاوت دارد. علت اختلاف این خطوط با اندازه اصلی در ضخامت دیواره و کف استخر استخر،آرموتوربندی و ضخامت بتن ریخته شده و ضخامت مواد آبندی و کاشی هاست.
در صورت لزوم محل دقیق پروژه توسط تابلو های راهنما و خطوط رنگی مشخص می شود. علاوه بر تعیین محل دقیق استخر ،محل موتورخانه نیز در نظر گرفته می شود.
ابعاد و اندازه یک موتورخانه استاندارد برای استخر با مشخصات مذکور در حدود 12 متر مربع می باشد. این مساحت به منزله نصب تجهیزات تصفیه و گرمایش در نطر گرفته شده است. در این مساحت نگهداری و تعمیرات استخر شما به راحتی و طبق اصول انجام می شود.هوای مورد نیاز جهت احتراق مشعل وجود دارد و تجهیزات در شرایط استاندارد با بالاترین راندمان انرژی کرا می کنند.
بخاطر کنترل گرما و رطوبت در فصول مختلف استهلاک تجهیزات پایین می آید. توصیه مجموعه استخرچی به شما در این خصوص اهتمام ویژه به موتورخانه می باشد.
2. حفاری و گودبرداری استخر
عملیات گود برداری در ساخت استخرهای بتنی به دو صورت انجام می شود:
- با استفاده از بیل مکانیکی
- روش سنتی گودبرداری
صورت اول عملیات بصورت استفاده از بیل مکانیکی است که به سرعت انجام می شود و محدودیت از قبیل تردد بیل مکانیکی در حیاط و ویلا و حتی کوچه مربوطه وجود ندارد. البته استفاده از بیل مکانیکی در زیر زمین ها و جاهایی که دارای سقف کوتاه می باشد با محدودیت مواجه است.
صورت دوم حفاری بصورت دستی و سنتی میباشد. (بصورت دستی بسته به شرایط و سختی زمین از 4 روز تا یک هفته) طبق تجربه عملیاتی
مرحله حفاری و گودبرداری استخرهایی که توسط تیم مهندسین استخرچی ساخته میشود، با استفاده از چکش برقی انجام می شود. این مرحله ریخت و پاش های خاص خودش را دارد. اکثر نخاله های توسط کامیون حمل می شود و مقداری از آن جهت استفاده در مراحل بعدی ساخت استخر نگه داشته می شوند.
3. تسطیح، تراز و بلوک چینی
پس از پایان مرحله گود برداری در صورتی که به مشکل آب های زیر سطحی برخورد نکنیم و شرایط آب و هوایی مساعد باشد این مرحله آغاز می شود در غیر این صورت نیاز به تخلیه آب و کارشناسی شرایط زمین، استخر می تواند به زهکشی نیاز داشته باشد.
در این مرحله کفسازی انجام میشود؛ یک لایه ضخیم ماسه بادی کف محفظه استخر قرار میگیرد، دیوارهها با استفاده از بلوک چینی و سیمان تقویت می شوند. فواصل عرضی و طولی بین دیواره ها به دقت ثابت می شود. بتن مگر ریخته می شود و به نوعی شکل و شمایل اولیه استخر شما نمایان می شود.
بتن مگر چیست؟
بتن مگر که با نامهای دیگری همچون بتن نظافت یا بتن رگلاژ نیز شناخته میشود، جهت آمادهسازی بستر خاکبرداری شده برای آرماتوربندی و صفحه گذاری اجرا میگردد. از مهمترین ویژگیهای بتن مگر، درصد پایین سیمان در آن نسبت به بتن سازهای است.
ویدئو ترازبندی کف استخر
4. آرماتوربندی (نصب میلگرد فولادی)
آرماتوربندی، یکی از مهمترین مراحل در ساخت استخرهای بتنی است که در این مرحله میلگردهای 12، 14 و 16 با توجه به شرایط زمین انتخاب می شود. در این مرجله که هدف آن استحکام بیشتر و شکل کلی استخر است، کف و دیواره استخر با مش آرموتوربندی خواهند شد.
نکات مهم در آرماتوربندی
- تعداد مش ها یا کانتور آرموتور (معمولا دو لایه در کف و دولایه در دیواره)
- فواصل عرضی و طولی بین هر مش تا مش دیگر(بین 25 تا 30 سانتی متر)
- اتصال بین میلگرد های کف و دیواره (سعی بر یکپارچه شدن بدون استفاده از سیم اتصال میلگرد)
در این مرحله هنر ،تجربه و شناخت بر روی فرد آرموتوربند بسیار مهم است. این مرحله از لحاظ طول عمر استخر، ترک بتن، نشست آب استخر بسیار حائز اهمیت است.
5. لوله کشی استخر
ابتدا جنس لوله های استخر باید مشخص شوند.
انواع جنس های مورد استفاده در سیستم لوله کشی استخر شامل:
- Upvc (جدید،ارزان، بروز، سرعت بالا)
- پلی اتیلن (ارزان، سرعت متوسط)
- p.p (ارزان، سرعت بالا)
- لوله های فولادی (منسوخ شده)
- لوله های گالوانیزه (منسوخ شده)
- لوله های استیل (لوکس و بسیار گران، سرعت نصب پایین)
لولههای UPVC، انتخاب و پیشنهاد گروه مهندسین استخرچی است.
قبل از انجام شبکه کانتور دوم میلگرد ها لوله کشی های کف و دیواره الزامیست. در این مرحله خطوط مکش ،خطوط دهش ،و احیانا سرریز ها و یا اسکیمر لوله کشی می شوند. دوستان سایزینگ لوله کشی بسیار مهم است. متاسفانه کمتر به آن دقت می شود. برای استخر نمونه استفاده از لوله های سایز 2 و 2/1 1 اینچ الزامیست. مسیر لوله کشی ها تا موتورخانه انجام میشود. برای استخر های سرریز دار این مسیر کمی بیشتر از استخر های اسکیمر دار می باشد. بعد از پایان لوله کشی تست لوله ها تحت فشار صورت میگیرد. این تست برای عدم نشتی آب می باشد. در نهایت کانتور دوم میلگرد کف و دیواره انجام می شود.
6. سیم کشی استخر
در این مرحله لوله های برق جهت عبور سیمهای روشنایی مستقر می شوند؛ معمولا برای یک استخر چهار در هشت حداقل 4 عدد چراغ استخری مورد نیاز است. استفاده از نوار واتر استاپ و قالب بندی به مدت یک الی سه روز زمان نیاز خواهد داشت. پس از تهیه نوار واتراستاپ، آن را دور تا دور استخر، بصورت یکپارچه قرار میدهیم (حد فاصل بین اتصال شبکه میلگرد کف و دیواره). پس از آن، قالب بندی دیواره ها انجام می شود و پروژه آماده برای بتن ریزی می شود.
7. بتن ریزی و آب بندی استخر
اگر میلگردهای فولادی استخر را استخوان بدنه استخر در نظر بگیریم، بتن ریزی گوشت و عضلات این بدن است. به همین علت یکی دیگر از مهمترین بخشها در پروژه ساخت استخر، بتن ریزی آن است. مرحله بتن ریزی مخصوص ساخت استخرهای بتنی و وینیلی است که برای کف و دیواره انجام میشود. مرحله بتن ریزی کف و دیواره استخر حدود یک تا دو روز زمان میبرد که به دو صورت پاششی و قالبی انجام میگردد.
استراحت بتن و تست آب بندی بتنی
در این مرحله به بتن اجازه سفت شدن، همگن شدن و احیانا تحمل تنشهای طبیعی سازه را می دهیم. سپس استخر شما آبگیری می شود و 1 تا دو روز آب در استخر شما می ماند. ما دیواره استخر شما را مدرج می کنیم تا ببینیم آب استخر شما کم شده است یا خیر! البته همیشه مقداری آب به صورت طبیعی تبخیر می شود و جای هیچ نگرانی نیست. در صفحه آب بندی استخر به طور کامل در مورد روش ها و مراحل آب بندی استخر توضیح دادهایم که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.
در گروه مهندسین استخرچی آب بندی به دو صورت انجام می شود.
- آببندی با استفاده از مواد نانو الیاف
- آببندی با استفاده از چسب بتن
مرحله دوم که روال طبیعی کار بوده و تقریبا همه استخر ساز ها آن را بطور طبیعی قبل از کاشی کاری و یا در حین آن انجام می دهد. چسب های مختلفی وجود دارند که میتوانید در این مرحله استفاده کنید. دقت کنید که مرحله عایق کاری یا آب بندی استخر کاملا تخصصی بوده و نیازمند دانش و تجربه بالایی است. چنانچه این مرحله دچار مشکل شده باشد و یا به خوبی انجام نشده باشد؛ امکان دارد کل پروژه ساخت استخر را دچار بحران کند. به همین علت حتی بسیاری از پیمانکاران ساخت استخر این مرحله به صورت مجزا انجام نمیدهند زیرا درصد ریسک بالایی دارد.
8. کاشی کاری یا سرامیک کاری استخر
در این مرحله استخر زیبای شما شکل نهایی به خود میگیرد. لبه های استخر انحنا میگیرد. هیچ سطح تماس تیزی وجود نخواهد داشت؛ کاشی کاری ها یا سرامیک کاری استخر شما انجام میشود تا ظاهر زیبایی به خود بگیرد؛ نردبان استخر شما نصب میشود، سرنازل ها و همچنین کفشورها همه و همه سر جای خود قرار میگیرند. همچنین خیلی از پروژه ها دارای آپشن های نظیر آبنما و نورپردازی هستند که در این مرحله انجام میشود.
کاشی ها و سرامیک های مختلفی با جنس، کیفیت و طرح های متفاوتی است که میتوانید در پایان پروژه برای تزیین استخر از آنها استفاده کنید و هیچ محدودیتی در انتخاب آنها وجود نخواهد داشت.
9. نصب و راه اندازی تجهیزات استخر
- نصب پمپ تصفیه
- نصب فیلتر تصفیه
- کلر زن
- ازن زن
- لوله کشی های داخلی
- سختی گیر
- سیستم گرمایش و مشعل
- تابلو برق
همگی موارد بالا انجام شده و استخر شما آبگیری میشود و استارت می خورد.
بطور کلی آموزش های لازم جهت نگهداری استخر داده میشود . نگران نباشید هر موقع هر زمان سوالی داشتید مجموعه استخرچی در کنار شماست.
مجوز ساخت استخر در خانه
بعد از طراحی و جانمایی استخر لازم است قبل از ساخت آن، مجوزهای لازم از مراجع مربوطه گرفته شود. در ساخت استخرهای عمومی لازم است مجوز ساخت از سازمان تربت بدنی اخذ شود اما برای ساخت استخر خصوصی لازم است به شهرداری مراجعه کنید.